2023. augusztus 25. - szeptember 2.


Ez a nyár sem múlik el Tortuga koncert nélkül

Amilyen pozitívan és reménytelve indult ez az év a Tortuga számára, olyan lehangolóan folytatódott: a pandémia a zeneipart is utolérte, aminek A Dal volt döntősei sem örültek. Pont a műsor végén kezdődött a világjárvány, ami a négy fal közé szorította őket is – ahelyett, hogy megkezdték volna országjáró koncertkörútjukat a régi-új rajongóik és a maguk kedvéért.

A leszervezett koncerteket lemondták a szervezők, pedig nagyon várták őket. Főleg a nyárra gondoltak izgatottan, hiszen a legtöbb rangos zenei fesztivál is ekkor zajlik, amit kifejezetten élveztek volna. 

"Olyan dolgot vettek el tőlünk, amire a legjobban vágytunk"


A kilátástalanság közepette mégis a legnagyobb szívfájdalmuk az, hogy a Petőfi Zenei Díjak átadóját is lefújták. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk: A Dal 2020 felfedezettje díj mellett a Petőfi Zenei Díj Év felfedezettje díjat is bezsebelték a srácok.

- Ötödik alkalommal adták volna át idén a Petőfi Zenei Díjakat, és ezúttal is a STRAND Fesztivál nyitónapját választották a szervezők erre a célra. Ilyenkor 12 kategóriában díjazzák a magyar könnyűzenei előadókat, a 120 perces átadóünnepséget pedig az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetítette volna. Számunkra ez volt talán a legnagyobb érvágás, hogy ezen a show-n sem lehetünk ott, hiszen mi már díjazottak vagyunk – tette hozzá szomorúan Tomku Milán, a Tortuga zenekar énekes-gitárosa.

Jó hír, hogy azért lesz pár fellépésük!

Több koncertjük is lesz még idén közösen a népszerű Hooligans együttessel, többek között Budapesten, Sárospatakon és Egerben. A nyíregyháziaknak sem kell viszont búslakodnia, hiszen ez a nyár sem telhet el Tortuga koncert nélkül: augusztus 22-én élőben játszanak a VIDOR kertben és a következőt üzenik: Olyan Tortuga koncertben lesz részed, hogy az agyad eldobod! Hangos lesz! Erre a koncertre az eddig megszokott Tortuga dalokkal érkeznek, illetve a készülőben lévő nagylemezükről is hallhatnak pár új dalt a rajongók.

Nem vette el a kedvüket a pandémia

Ebben az elmúlt pár „csendes” hónapban a srácok nem álltak le: folyamatosan írtak dalokat az új nagylemezükre, stúdióztak, és még arra is szántak időt, hogy fiatalokat motiváljanak álmaik megvalósításában. Meghívást kaptak a Sikeres gyermekek, céltudatos felnőttek táborába, ahol rengeteg gyerkőcöt bátorítottak abban, hogy ne adják fel az álmaikat! Ebben pedig a Tortuga igazán hiteles, hiszen még a koronavírus-járvány sem vette el a kedvüket a zenéléstől. Sőt, a kezdeti düh és búslakodás után sikerült inspirációt meríteniük a kialakult helyzetből.

Forrás: nyiregyhaza.hu

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.