A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ SZERVEZÉSÉBEN:

NYÍREGYHÁZA, 2017. augusztus 25. - szeptember 2.

fesztival minositettvidorlogo 2 sm
REPLAY
Országzászló tér: Augusztus 31. - csütörtök 1600
Ingyenes!
 

vidorlogo 2 sm
NO DRESS CODE
Korzó épülete előtt: Augusztus 31. - csütörtök 1630
Ingyenes!
 

vidorlogo 2 sm
SEX-TET
Országzászló tér : Augusztus 29. - kedd 1600
Ingyenes!

sex tet

Tagok:
Varga Csilla - ének
Bacsi Dániel - billentyű
Horányi Tamás - billentyű
Lőrinci Valentin - dob
Buszlai János - basszusgitár

Egy fiatalokból nem rég összeállt zenekar,dalok a 60-as,70-es évektől napjainkig, magyar és külföldi egyaránt!


vidorlogo 2 sm
MARBLE MIST
Országzászló tér : Augusztus 28. - hétfő 1720
Ingyenes!

marblemist

Mi vagyunk a Marble Mist. 2017 márciusában alakultunk Budapesten. Zenekarunk jelenleg 4 tagot számlál: Plaszkó Bence - ének, ritmusgitár, Tóth Balázs - szólógitár, Szilvai Szabolcs - basszusgitár, Kádár-Faragó Antal - dob. A zenénket rengeteg előadó inspirálta, a 60-as évek nagy ikonjaitól egészen napjaink tehetséges zenekarjaiig. Első kislemezünk idén ősszel jelenik meg Eternal címmel, amiben modern gitárzene és kreatív ritmusok teremtenek egyedi, absztrakt-mediterrán hangulatot. Bemutatkozó koncertünket az Ördögkatlan Fesztiválon adtuk, ahol a közönség fogadtatása nagyon pozitív volt. Bízunk benne, hogy ez a Vidor Fesztiválon sem lesz másként. Várunk mindenkit szeretettel!


vidorlogo 2 sm
MAKKAI4
Országzászló tér : Augusztus 30. - szerda 1700
Ingyenes!

makkai4

A kortárs hangszeres művészet egyik legperspektivikusabb, egyben legvitatottabb iránya a szabadzene, amely nem műfaj, nem stílusirányzat, hanem alkotói szemléletmód, viszonyulás, módszer. A csendből indulva érkezés vissza a csendbe, közte folytonos, azonnali hangkeltő döntések sorozata, a semmiből kibontakozó mindenség, a végesített végtelen. Semmiképp nem dallam, ritmus, harmónia, vagy rendezettség nélküli hangzavar, hanem egymást inspiráló egyéniségek alkotó együttműködése során megvalósuló spontán zenei kompozíció. A muzsikusokban lakozó zene megéledő találkozása, a bennük lévő közös szerves összeadódása, egybehangzó párbeszéd, egyszeri és megismételhetetlen műalkotás. A megszerzett tudásból ösztönös teremtés, amely autonóm, egyedi, eredeti, őszinte, igaz, s mint ilyen, tisztítja a lelket. Ez a művészet vakmerő, kockázatos és felelőtlen, de igényes, komoly és odaadó. Nem keresi a közönség kegyeit, de a nyitott befogadó szívébe céloz. Ezt csak valódi barátságban és kölcsönös tiszteletben lehet művelni. Az előadás mindezek hiányában csak puszta csalás és ámítás.


 

 A VIDOR Fesztivál főtámogatói:

bigeholdinglogojo nyiregyhaza tobbetad mzsz logo

 

 A VIDOR Fesztivál támogatói:

Nemzeti Kultúrális Alap  Emberi Erőforrások Minisztériuma
OTP Korzó Continental sio
  Csősz-Platán master good marso emblema 2 CSL Plasma logo red no tagline sm
port.hu  fidelio  Városkép  nyiregyhaza.hu  Nyíregyházi  6 nytv logo  Kölcsey  8 kelet logo  Radio1 avatar 91.1  10 negyzet sunshine  retro radio logo2 Mustár  index Kultur  happy photography nyirport 

 

otp banner fekvo 1 
facebook_page_plugin