A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ SZERVEZÉSÉBEN:

NYÍREGYHÁZA, 2017. augusztus 25. - szeptember 2.

fesztival minositett


vidorlogo 2 sm
 Augusztus 26.- szombat -
Szeptember 2. - szombat 1700

Móricz Zsigmond Színház Galériája

A 2016. ÉVI KÉPZŐMŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJASOK KIÁLLÍTÁSA
Kiállítás
Megnyitó Augusztus 26. - szombat 1600

CzigandyVargaSandor Lilith uveg 2

Czigándy Varga Sándor, szobrászművész:
„Az ösztöndíj időtartama alatt anyagkísérletekkel foglalkoztam, mint például üveg, műkő. A figurális és elvontabb, organikus formák egyaránt foglalkoztattak. A különböző anyagok beemelése mellett a szín és a fény is fontos szerepet kapott alkotásaimban.”
Fekete Nóra:
„Az egyéni technikával létrehozott anyagok, felületek felhasználásával, valamint a textil műfaján belüli átjárással foglalkoztam. Továbbra is kutattam hol húzódik a határ a funkcionális és az egyedi textil alkotás között. A kézi textilfestés, az általam eddig kikísérletezett batik technika és a gépi varrás ötvözésével újabb tárgyakat alkottam. Az ösztöndíj időszakában született öltözékeket speciális tulajdonságú kelme ihlette.”
Lengyel Tibor:
„Pályázatomban két szabolcsi költő, Ratkó József és Bugya István verseinek illusztrálását tűztem ki célul. A köteteiket olvasgatva több olyan gondolattal, költői képpel találkoztam, amik azonnal rátaláltak a bennem élő párjukra. Egy-egy sor, vagy szó annyira fogva tartott, hogy több változatban fogalmaztam meg azt. Tíz darab kisplasztikát fogok a tárlaton bemutatni, amit hat vers inspirált. A munkáim a viaszveszejtéses öntés formai lehetőségeit tükrözik .

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

 A VIDOR Fesztivál főtámogatói:

bigeholdinglogojo nyiregyhaza tobbetad mzsz logo

 

 A VIDOR Fesztivál támogatói:

Nemzeti Kultúrális Alap  Emberi Erőforrások Minisztériuma
OTP Korzó Continental sio
  Csősz-Platán master good marso emblema 2 CSL Plasma logo red no tagline sm
port.hu  fidelio  Városkép  nyiregyhaza.hu  Nyíregyházi  6 nytv logo  Kölcsey  8 kelet logo  Radio1 avatar 91.1  10 negyzet sunshine  retro radio logo2 Mustár  index Kultur  happy photography nyirport 

 

otp banner fekvo 1 
facebook_page_plugin