2023. augusztus 25. - szeptember 2.


Dzson Meklén vagyok
Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamara

2 óra 10 perc
Cziczó Attila

Cziczó Attila

Dzson Meklén vagyok

Szatíra két részben

FÉM Arts&Café


Akciósztárnak készül a magyar színművész. Elhatározásában segíti az ügynöke, a feladatra felkészíti az egykori filmsztár, s támogatja Feri, az egyszeri rajongó.

Magyar színész menni Hollywood!

Az ország talán legtehetségesebb és legnépszerűbb színésze, a függőségeitől, depressziójától, s a magánytól szenvedő Karmossy Dávid elvállal egy nemzetközi ’A’ kategóriás filmszerepet. Hatalmas dilemmával áll szemben, hiszen eddig a magasművészet anyagilag el nem ismert szférájában ért el sikereket, ám most a kommersz, ám egzisztenciálisan fel sem fogható gazdag világba csöppen bele.

Hogy sikerüljön átlépnie ezt a mentális akadályt, az egykor szebb napokat megélt színészóriás kezei és értő tekintete mellett készül fel a szerepre.

Hogy ne legyen minden ilyen egyszerű, bekerül a képbe a színházművészet árulóit sajátos eszközeivel büntető sorozatgyilkos, a kritikus néző, aki beférkőzik a mester és tanítványa mikroközösségbe, hogy elsőként is összerombolja a művészekre oly jellemző hétköznapokat kizáró álomvilágot, majd tegye a dolgát, s végezzen az árulókkal. Ám a színész, főleg a jó színész attól különleges, hogy minden szerepbe ezerszázalékosan beleáll. S az eddigi mélyben vájkáló lélekdráma itt válik komédiává: a színész (akció)hőssé válik, aki az igazság nevében könyörtelenül büntet.

Így kap a néző egy nagyon is emberi tragédiát, ugyanakkor a felszínen tartott, de mégis derűre okot adó vígjátékot. A darabra meghatározott műfaj, a szatíra persze nem engedi, hogy a konklúzió happy enddel oldja fel a feszültséget. A színész visszakerül megérdemelt helyére, a színpadra. A mester újra visszavonul, hogy tovább kutassa magányában az emberi lélek rejtelmeit. A bűnös pedig elnyeri méltó jutalmát.

Díszlet és jelmez: Jendrics Anikó

Súgó: Bán Henrik

Szcenika: Horváth Máté

Zene és ének: Cziczó Attila

Rendezőasszisztens: Horváth Máté


Írta és rendezte: Cziczó Attila


A VIDOR színházi versenyprogram előadásának időpontja:

2023. augusztus 25. (péntek) 22 óra

Krúdy Kamaraszínpad


Az előadás hossza 2 óra 10 perc, egy szünettel.

Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!


Szereplők

Dávid: Lengyel Tamás

Olivér: Kálid Artúr

Ferike: Stubnya Béla

Makarov: Horváth Károly

Balázs Putyi: Horváth Máté


Előzetes
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.