2023. augusztus 25. - szeptember 2.


NEFES JEHUDI • ZSIDÓ LÉLEK
NYÍREGYHÁZI ZSIDÓ HITKÖZÖSSÉG ZSINAGÓGÁJA - Mártírok tere 6.

NEFES JEHUDI • ZSIDÓ LÉLEK

A Klezmerész és a Voice & Brass Együttes a VIDOR Fesztiválon!

KONCERT


Feledhetetlen utazás a zsidó zene világába két sztárzenekarral, neves szólistákkal, és a Gólem Színház színésznőivel!


A koncert első felében fellépnek: 

Fellegi Balázs operaénekes

Nógrádi Gergely főkántor

A Voice&Brass együttes 



VOICE&BRASS


A Voice&Brass, régi nevén Fourtissimo Klasszik elkötelezett híve a rézfúvós hangszerek népszerűsítésének. A zenekar alapjait 1993-ban rakta le a négy Kuna testvér, akik csodagyerekként kezdték pályafutásukat: 5-6 évesen ismerkedtek meg a hangszerek világával, és néhány éven belül már komoly sikereket értek el. Számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták őket az elmúlt két évtizedben.


2021-től Voice&Brass néven folytatják zenei pályájukat, ahol a virtuóz hangszerjáték és a saját hangszerelésű darabok mellett Valéria szopránéneke is fel-felcsendül.


Rendszeresen hívják őket koncertezni az ország minden településére, iskolákba ifjúsági ismeretterjesztő előadásokra, hangszerbemutatókra. Műsoraik közvetlensége és lehengerlő virtuozitása magával ragadja a hallgatókat az egész világon.


Fellegi Balázs a Fellegini Klezmer Gipsy Együttes énekese. Tanulmányait a Salzburgi Mozarteumban, a Tel-Aviv-i Rubin Academy-n, valamint mesterfokon a philadelphiai Curtis Institute-ban végezte. A 2001-2002-es évadban a New York-i Metropolitan produkcióiban kapott szerepeket.


Dr. Nógrádi Gergely a budapesti Frankel Zsinagóga főkántora. A szakkritikusok és a nagyközönség egyöntetű véleménye szerint övé a zsidó zene valaha volt legjelentősebb hangjainak egyike.

2015-ben Leedsben Európa Legjobb Kántorhangja címmel tüntették ki, 2017-ben pedig A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete címet vehette át.


A koncert második felében fellépnek: 


Dajka Szúra Szeréna, a Gólem Színház színésznője

Erbszt Annus, a Gólem Színház színésznője

Nógrádi Gergely főkántor

A Klezmerész Együttes



KLEZMERÉSZ:

 

A 19 éves KLEZMERÉSZ Együttes a zsidó folklórhoz tartozó tradicionális klezmer zene képviselője. Meghatározó helyet foglal el a hazai klezmer zenei életben. Célunk a zsidó folklór mind szélesebb körben és mind nagyobb mélységben történő megismertetése. Együttesünk követi a zsidó zenei folklór hagyományokat mind a hangszerelésben (vezető hangszerek a hegedű és a klarinét, amelyekhez gitár, basszus és dob csatlakozik), mind a műsorok változatos összeállításában. Repertoárunkban szerepelnek jiddish, héber, ladino nyelvű dalok, hangszeres darabok. Műsorainkon az ismert és népszerű zsidó dalok mellett helyt kapnak a kevésbé ismert művek is, hogy azok is mind ismertebbé váljanak.

Specialitásunk a kétszólamú ének két énekesnőnkkel, amely egyedülálló a magyarországi klezmer együtteseknél. Számos hazai és külföldi fellépéseink közül kiemelkedőnek tartjuk, hogy 2014-ben és 2015-ben és 2019-ben is részt vettünk az izraeli Cfáti Nemzetközi Klezmer Fesztiválon, amely egyike a világ legautentikusabb klezmer fesztiváljainak. Törzsközönségünk már tudja, hogy egy KLEZMERÉSZ koncert egy örömünnep, a klezmer zene ünnepe, ahol a színpad és a nézőtér eggyé olvad. A közönség együtt énekel, táncol, együtt él a zenészekkel, a zenével.


Erbszt Annus 6 éve társulati tagja a Gólem Ifjúsági Társulat és Tanodának, ami minden szempontból a legmeghatározóbb része az életének.


Dajka Szúra Szeréna a Gólem Ifjúsági Társulat tagja, emellett a Gólem Színház sajtómunkatársa. Idén diplomázik a Budapesti Gazdasági Egyetemen.




NYÍREGYHÁZA ZSINAGÓGA, Mártírok Tere 6.

Augusztus 27. (vasárnap) 18.00     

Jegyár: 4900 Ft




A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.